© 2020 Heeren van de KooK | algemene voorwaarden | privacy verklaring
Η ελληνική κουζίνα
Menu Griekse keuken
Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken Grieken twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, bij voorkeur met grote gezelschappen. In de Griekse keuken wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten, zoals aubergines, courgettes, tomaten en kruiden zoals mint, oregano, peterselie, tijm en kaneel, bonen en brood. Typisch Griekse gerechten als tzatziki, dolmadakia, moussaka en gyros hebben Nederland inmiddels veroverd. En terecht!
Feta Saganaki.
Spanakopita.
Aubergines uit de oven met feta, saffraanyoghurt en granaatappelpitjes.
Moussaka (en cocotte).
Gyros met tzatziki en spanakorizo.
Kataifi met bolletje roomijs.
Inclusief in het arrangement
- Ontvangst gasten met aperitief.
- Begeleiding door een ervaren kok.
- Bereiding van een vijfgangendiner voor en door alle deelnemers.
- Samen gezellig tafelen.
- Koffie en thee als afsluiting.
- Gebruikte recepturen als naslagwerk mee naar huis.
Exclusief in het arrangement
- Wijn, bier en frisdrank. Genuttigde drankjes worden separaat en achteraf in rekening gebracht.