Bewoners rond de Middellandse zee genieten van een fantastische levensstijl. Ze blijven langer gezond door hun eetcultuur vol met onverzadigde vetzuren, groente, fruit, eieren, peulvruchten, noten enz. Geen strenge diëten, maar verantwoord en vooral smakelijk eten.
Kookworkshops voor wie?
Bij ons voor iedereen
Zo kun je je aansluiten bij een kookworkshop naar keuze die vanaf 8 deelnemers wordt gegeven. Of neem je je collega’s of vrienden mee waarvoor hetzelfde aantal geldt. Ook voor kookclubs die op een vaste of variabele frequentie willen koken, zetten we de deur wagenwijd open.
Wat spreken we af?
Workshop Griekse keuken
Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken Grieken twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, bij voorkeur met grote gezelschappen. In de Griekse keuken wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten, zoals aubergines, courgettes, tomaten en kruiden zoals mint, oregano, peterselie, tijm en kaneel, bonen en brood. Typisch Griekse gerechten als tzatziki, dolmadakia, moussaka en gyros hebben Nederland inmiddels veroverd. En terecht!
Workshop Spaanse keuken
De Spaanse keuken is bij iedereen vooral bekend van de pinchos en tapas die in de talloze barretjes in Spanje al meestal vele familiegeneraties lang met veel zorg worden bereid. En dat is terecht, want deze traditioneel eetlustopwekkende aperitiefhapjes zijn vaak ware smaaksensaties en een lust voor het oog. Een aansluitende authentieke paella maakt aan menig Spaanse eettafel vervolgens de maaltijd compleet.
Workshop Oudhollandse keuken
Aardappels, vlees, groente……punt! En als nagerecht yoghurt, pap of vla. De Nederlandse keuken is feitelijk gevormd door de sterke aanwezigheid van landbouw en veeteelt en het zware werk dat dit met zich meebrengt. Daarom zijn Nederlandse gerechten vaak stevig en voedzaam. Dit menu voorziet in typisch Hollandse gerechtjes, maar dan in een gezond eigentijds jasje.
© 2020 Heeren van de KooK | algemene voorwaarden | privacy verklaring