Bewoners rond de Middellandse zee genieten van een fantastische levensstijl. Ze blijven langer gezond door hun eetcultuur vol met onverzadigde vetzuren, groente, fruit, eieren, peulvruchten, noten enz. Geen strenge diëten, maar verantwoord en vooral smakelijk eten.
KooKworkshops voor wie?
Bij ons voor iedereen
Zo kun je je aansluiten bij een kookworkshop naar keuze die vanaf 8 deelnemers wordt gegeven. Of neem je je collega’s of vrienden mee waarvoor hetzelfde aantal geldt. Ook voor kookclubs die op een vaste of variabele frequentie willen koken, zetten we de deur wagenwijd open.
Wat spreken we af?
Workshop Thaise keuken
De Thaise cultuur is een mengeling van de Indiase en Chinese culturen en de Thaise keuken weerspiegelt deze invloeden: vers en kleurrijk, smaakvol en nooit saai of voorspelbaar. ‘Thais eten’ wordt vaak geassocieerd met gezonde, verse ingrediënten en lichte maaltijden. Scherp, fruitig of zoet – kenmerkend voor de Thaise keuken is het gebruik van aroma’s en kruiden.
Workshop La Cocina Española
De Spaanse keuken is bij iedereen vooral bekend van de pinchos en tapas die in de talloze barretjes in Spanje al meestal vele familiegeneraties lang met veel zorg worden bereid. En dat is terecht, want deze traditioneel eetlustopwekkende aperitiefhapjes zijn vaak ware smaaksensaties en een lust voor het oog. Een aansluitende authentieke paella maakt aan menig Spaanse eettafel vervolgens de maaltijd compleet.
Workshop Libanese keuken
De Libanese keuken wordt vaak de meest verfijnde Arabische keuken genoemd. Het is een mengeling van de aardse, stevige, traditionele boerengerechten uit de vele bergdorpen en de geraffineerde, hedendaagse keuken die in Beiroet en andere steden te vinden is. Heerlijke verse kruiden, zelfgebakken brood, veel groentes en spreads zoals hummus of baba ganousch kenmerken deze keuken. Mooie, verse ingrediënten en met aandacht bereide gerechten is wat de Libanese keuken zo bijzonder maakt!
Workshop Η ελληνική κουζίνα
Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken Grieken twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, bij voorkeur met grote gezelschappen. In de Griekse keuken wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten, zoals aubergines, courgettes, tomaten en kruiden zoals mint, oregano, peterselie, tijm en kaneel, bonen en brood. Typisch Griekse gerechten als tzatziki, dolmadakia, moussaka en gyros hebben Nederland inmiddels veroverd. En terecht!
Workshop Masakan Indonesia
De eerste gedachte bij de Indonesische keuken is natuurlijk een overvloedige rijsttafel. Vaak een combinatie van rijstschotels en bijgerechten die door de geschiedenis veelal zijn aangepast aan de Europese smaak… De échte Indonesische gerechten kennen een opbouw waarbij verse smaakmakers het fundament vormen. Het allerbelangrijkste ingrediënt van een gerecht heet in Indonesië een boemboe. En de beste komt nog altijd uit de vijzel!
© 2020 Heeren van de KooK | algemene voorwaarden | privacy verklaring